()

اگر کسی از شما بخواهد که چند ایده کسب‌وکار در فضای اینترنت به او معرفی کنید، چه پاسخی می‌دهید؟ شما چند ایده کسب‌وکار اینترنتی در ذهن‌تان دارید؟ ما در این مقاله می‌خواهیم تعداد زیادی از ایده‌های مناسب برای راه‌ اندازی کسب‌وکار اینترنتی را به شما معرفی کنیم. پس با ما همراه باشید.

در دنیای امروزی تقریبا هر فردی که قصدی برای تغییر وضعیت مالی یا زندگی خودش داشته باشد، می‌تواند دست به کار شده و با یافتن مسیر موفقیت، در این راه گام بردارد. 

با وجود اینترنت و رشد دنیای فناوری، کسب و کارها جلوه دیگری به خود گرفته‌اند. سرعت رشد کسب و کارهای اینترنتی در فضای امروزی باعث شده تا ایده شروع یک منبع درآمد جدید فکر افراد زیادی را به خود مشغول کند. آنلاین بودن و منعطف بودن شرایط کاری در فضای اینترنت، باعث شده تا روی کاناپه، هنگام سفر و حتی در اوقات فراغت هم امکان فعالیت و کسب درآمد از این راه وجود داشته باشد.
همانطور که اشاره شد، کسب‌وکارهای اینترنتی روز به روز در حال گسترش هستند و با گذشت زمان بخش‌های بیشتری از زندگی انسان‌ها را با خود درگیر می‌کنند. در این میان، برگ برنده در مشاغل اینترنتی دست افرادی است که ایده‌ای نو دارند و راه و روش‌های تازه‌تری را برای کسب درآمد پیدا می‌کنند. 

کسب و کار اینترنتی چیست؟

داشتن ایده‌ کسب و کار اینترنتی به خصوص اگر بکر باشد، یکی از اصلی‌ترین بخش های شروع هر شغل آنلاینی است. اما قبل از هر چیز باید مفهوم اصلی و دقیق کسب و کار‌ اینترنتی را بدانید و بعد از شناخت این مفهوم، برای راه اندازی کسب و کار شخصی خود اقدام کنید. به زبان ساده می توان گفت: 

زمانی که در یک بستر اینترنتی مثل وبسایت‌ها، شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، تلگرام و… شروع به ارائه کالا یا خدماتی می کنید و در مقابل این فعالیت، درآمد به دست بیاورید، می‌توانید خود را صاحب یک کسب و کار اینترنتی بدانید.

هرچند، فعالیت کردن و درآمد داشتن از اینترنت، قواعد و اصول خاص خود را دارد که می‌توانید در مقاله مربوط به راه اندازی کسب و کار اینترنتی بخوانید و با صفر تا صد مراحل راه اندازی چنین مشاغلی آشنا شوید. 

دسته‌بندی کسب و کار‌های اینترنتی

ایده‌هایی که در اینترنت پیاده‌سازی می‌شوند، به صورت کلی به 2 دسته اصلی تقسیم می‌شوند. 

  • فروش کالا و محصولات مثل فروشگاه اینترنتی و…
  • ارائه خدمات مثل نظافت منزل، تعمیر پرینتر و….

اما گستردگی کسب و کارهای اینترنتی به اینجا ختم نمی‌شود. مشاغل اینترنتی در شاخه‌های زیادی مثل کسب و کار‌های بازرگانی، خدماتی، تولیدی، آموزشی و… دسته‌بندی می‌شوند. بسته به این که به چه حوزه‌ای علاقه بیشتری دارید، می‌توانید از ایده‌های کسب و کار اینترنتی رایگان که در ادامه در اختیارتان قرار می دهیم، استفاده کنید و کسب درآمد خود را آغاز کنید.

21 ایده رایگان کسب و کار اینترنتی

شاید به نظر برسد که محیط اینترنت از مشاغل مختلف اشباع شده است اما همیشه راه جدیدی پیدا می‌شود که افراد را به این حوزه جذب کرده و راضی نگه دارد. در فضای آنلاین آنچه بیش از هر چیزی اهمیت دارد، این است که شما چه ارزشی به مشتریان و کاربران پیشنهاد می‌دهید. وقتی محصول یا خدماتی که عرضه می‌کنید، از مزیت رقابتی برخوردار باشد و ارزش پیشنهادی ویژه‌ای را به مخاطبان ارائه بدهد، شما در مسیر درست کسب‌وکار قرار گرفته‌اید. 

در ادامه این مطلب، بهترین و جدیدترین ایده های کسب و کارهای اینترنتی در سال 1401 را معرفی می‌کنیم :

۱- کارشناس سئو

کارشناس سئو یک ایده جذاب برای کسب و کار داشتن

کارشناس سئو یک ایده کار اینترنتی محسوب می‌شود که هنوز هم در ایران بکر است. این شغل جزو یکی از پرطرفدارترین مشاغل اینترنتی است که باعث شده تا مورد توجه بسیاری از افراد قرار بگیرد. این روز‌ها رقابت در اینترنت و به خصوص فضای وب بالاست، دانستن نحوه عملکرد موتور‌های جستجو (مثل گوگل) در میزان فروش و دیده شدن یک سایت، نقش اساسی دارد.

همچنین روند بازار به نوعی است که صاحبان بسیاری از کسب‌وکارها، حیات بیزینس خود را در گرو داشتن یک کارشناس سئو در تیم خود می‌دانند. بنابراین داشتن مهارت در زمینه سئو، فرصت مناسبی را جهت درآمدزایی برای شما فراهم می‌کند.

۲- تدریس دوره‌های آموزشی 

اغلب اوقات مشغله‌های زندگی به افراد اجازه شرکت در کلاس‌ها یا دوره‌های حضوری را نمی‌دهد؛ اینجاست که اهمیت دوره‌های آنلاین بیشتر از قبل مشخص می‌شود. این روز‌ها بازار فروش دوره‌های آموزشی داغ است. فرقی نمی‌کند چه دوره‌ای تدریس کنید، از دروس مدرسه‌ای تا دانشگاهی یا حتی دوره‌‌های مدیریت یا یک زبان خارجی! تا زمانی که مردم نیاز به آموزش داشته باشند، راه‌های فروش دوره‌ها هم پیش روی شما باز است.

۳- مترجم آنلاین

مترجم آنلاین

اگر به دنبال شغلی هستید که نیاز به سرمایه نداشته باشد، ترجمه یک ایده کسب و کار اینترنتی بدون سرمایه محسوب می‌شود. نیازی به مدرک زبان هم ندارید. دانش، مهارت و تجربه شما در این شغل حرف اول را می‌زند. زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، عربی و چینی بیشترین بازار کار را برای مترجمان در ایران دارند.

۴- ادمین شبکه های اجتماعی

با گسترش کسب و کار‌های آنلاین، نیاز به شغلی چون ادمین‌ شبکه های اجتماعی هم افزایش یافته است. ادمین یک رسانه (مثل اینستاگرام یا تلگرام) یک ایده کسب و کار اینترنتی برای زنان خانه‌دار یا حتی جوانان و نوجوانان است. تنها کافی است مهارت‌های تولید محتوا، تبلیغات، برنامه‌ریزی و آنالیز و تحلیل خوبی داشته باشید یا آن‌ها را تقویت کنید تا بتوانید یک ادمین خوب با درآمد بالا باشید.

۵- افیلیت مارکتینگ

افیلیت مارکتینگ یک روش نوین بازاریابی است

افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش ، یک روش نوین بازاریابی است. برای داشتن چنین شغلی نیازی به سرمایه اولیه ندارید و کافی است که رسانه‌ای داشته باشید و محصولات و خدمات کسب‌وکارهای مختلف را در آن رسانه تبلیغ کنید.

استفاده از این بازوی بازاریابی در میان برندها و کسب‌وکارهای ایرانی هم رایج شده است. همچنین در حال حاضر، حدود ۸۰درصد برندهای مشهور دنیا از افیلیت مارکتینگ یا همکاری در فروش برای افزایش فروش محصولات و خدمات خود بهره می‌برند. مهم اینکه، با استفاده از سیستم افیلیت مارکتینگ، سود خوبی نصیب بازاریابان و ناشرانی که با این فروشگاه‌ها همکاری می‌کنند، می‌شود. افیلیت مارکتینگ یک ایده ناب کسب و کار اینترنتی است که این روز‌ها بین مردم محبوبیت زیادی پیدا کرده است.

در ایران هم با راه‌اندازی شبکه های افیلیت مارکتینگی مانند افیلی، بستری فراهم شده تا ناشران و بازاریابان با خیال راحت با برندهای معتبر همکاری کنند و به درآمدزایی بالایی برسند. همچنین فروشگاه‌ها و برندها نیز این امکان برا‌ی‌شان فراهم شده تا با ناشران برجسته و آموزش دیده همکاری در فروش خود را آغاز کنند. 

برای اینکه به‌عنوان یک ناشر یا بازاریاب از دریافت پورسانت و کمیسیون خودتان مطمئن باشید، لازم است که با فروشگاه‌های معتبر همکاری کنید. شبکه افیلیت مارکتینگ افیلی، بستری را فراهم کرده تا فروشگاه‌ها و برندهای معتبر در آن حضور داشته باشند. ناشران می‌توانند با ثبت نام رایگان در پنل افیلی، حساب شخصی خود را بسازند. سپس با برندهای معتبر همکاری کنند. از آنجایی که تسویه حساب در پنل افیلی و در یک تاریخ مشخص از هر ماه انجام می‌شود، خیال شان از هم دریافت دستمزد خود راحت است.

ایده‌ کسب و کار اینترنتی

6- اینفلوئنسر

اینفلوئنسر شبکه‌های اجتماعی

اگر در فضای اینترنت فعالیت داشته باشید، این احتمال وجود دارد که اصطلاح اینفلوئنسر را بشناسید. اینفلوئنسر در لغت به معنی تاثیرگذار است. بر همین اساس فردی که اینفلوئنسر باشد به عنوان یک فرد تاثیرگذار می‌تواند در برندسازی و تبلیغات تاثیر قابل توجهی داشته باشد. تعامل در این شغل نقش اساسی را بازی می‌کند. به ویژه تعامل با مخاطبان برای ایجاد یک جامعه وفادار که پیشنهاد خرید اینفلوئنسر را جدی می گیرند و براساس آن برای خرید اقدام می کنند.  

7- تولید پادکست

ایده کسب و کار اینترنتی تولید پادکست

اگر صدا و کلام زیبایی دارید، احتمالا تولید پادکست گزینه خوبی برای شروع کسب و کار اینترنتی شما باشد. لوازم زیادی نیاز ندارید، یک میکروفون باکیفیت، کنترل پنل صوتی و نرم‌افزار ویرایش صدا برای شروع کار کافی است. تولید مقاله‌ یا کتاب صوتی می‌تواند ایده کسب و کار اینترنتی خوبی باشد؛ این روزها پادکست‌ها به اندازه محتواهای تصویری طرفدار دارند. 

8- دراپ شیپینگ

دراپ شیپینگ یک شغل آنلاین است که در دسته خرده‌فروشی جا می‌گیرد. شاید زمانی که در جستجوی ایده‌های کسب و کار آنلاین بوده‌اید، چشم تان به دراپ شیپینگ هم خورده باشد. اتفاقی که در این سبک از کسب و کار می‌افتد به این شکل است که یک فروشگاه به جای این که در انبار خود محصولات را نگهداری کند، از واسط سومی کمک می گیرد و محصولات را مستقیما به فروش می‌رسانند.

برای آشنایی بیشتر با دراپ شیپینگ می توانید نگاهی به صفحه ویکیپدیا از این لینک بیاندازید.

9- فروش لوازم آرایشی و بهداشتی

 فروش لوازم آرایشی و بهداشتی

به نظر می‌رسد اغلب افراد از محبوبیت لوازم آرایشی و بهداشتی به خصوص از نوع ارگانیک و دست‌ساز خبر داشته باشند. انواع صابون‌ها، شوینده‌های آرایشی و صد‌ها لوازم مصرفی دیگر که روز به روز تنوع بیشتری پیدا می‌کنند. بخش عمده‌ای از جامعه هدف را به سمت خود می‌کشند و سود بالایی را برای صاحبان کسب و کار رقم می‌زنند. 

یک ایده مناسب برای شروع کار اینترنتی ، تولید و فروش صابون های دست ساز در پیج اینستاگرام یا وبسایت است.

10- طراحی تصویر

تصاویر، اولین و تاثیرگذارترین شیوه تبلیغات و جذب مخاطب در هر کاری به شمار می‌روند. اهمیت زیبایی و خلاقیت در طراحی تصاویر اختصاصی به حدی بالاست که این شغل تبدیل به یکی از کارهای اینترنتی سودآور شده است. طراحی می‌تواند از تصاویر دو بعدی شروع شود و تا طراحی‌های سه بعدی و حتی موشن دیزاین گسترش یابد! نکته مهم برای این ایده، خلاقیت و دانش بالا در طراحی تصاویر است.

11- ادیتور

ادیتور محتوای تصویری

تا به حال به ویدئو‌های تاثیرگذار در شبکه‌های اجتماعی دقت کرده‌اید؟ تصاویر درست در جای خود قرار دارند و تماشای ویدئو را لذت‌بخش‌تر می‌کنند. گذشته از نوع مطلب، ادیتور باعث جمع‌بندی و زیبایی بیشتر محتواهای تصویری می‌شود. از آن جا که محتواهای تصویری طرفداران زیادی دارند، طبیعی است که ادیتور بودن ایده کسب و کار اینترنتی  پولسازی به شمار برود.

12- خرید و فروش دامنه

خرید و فروش دامنه

با رشد کسب و کار‌های اینترنتی به خصوص در سایت‌ها، خرید و فروش دامنه‌ها هم افزایش پیدا کرده است. دامنه‌ها به صورت سالیانه خریداری می‌شوند و این به معنی پویا بودن این نوع از کسب و کار است. معتبر بودن دامنه نکته‌ای است که صاحبان سایت‌ها به آن توجه ویژگی‌ای دارند. پس اگر به فکر شغل آنلاین هستید، به این کسب و کار هم فکر کنید.

13- انجام تحقیقات

محقق‌ها هم در بازار‌های آنلاین نقش بزرگی ایفا می‌کنند. نوشتن مقاله‌ها برای افراد یا حتی برای وب‌سایت‌ها یا تحقیقات مربوط به حوزه‌های مختلف برای شرکت‌ها یا دانشگاه‌ها، این روزها باب شده است. اگر به تحقیق کردن علاقه دارید، شاید این شغل مورد نظر شما باشد. این شغل برای دانشجو‌ها یک ایده جذاب و پول‌ساز است. 

14- طراحی اپلیکیشن

طراحی و تولید اپلیکیشن

روزانه اپلیکیشن‌های زیادی در سراسر دنیا روی گوشی‌های موبایل نصب می‌شوند. از اپلیکیشن‌های بازی تا انواع کاربردی آن‌ها مثل اپلیکیشن‌های ورزشی و یا حتی آشپزی! طراحی یک اپلیکیشن با ویژگی‌ها و نقاط قوت بالا مخاطبان زیادی را به سمت شما جذب می‌کند. با توجه به ایده بکری که دارید، می توانید یک اپلیکیشن کاربردی و جذاب بسازید!

15- رزومه نویسی

رزومه نویسی اینترنتی

دانشجو هستید و نیاز به یک شغل اینترنتی با ساعت کاری منعطف و درآمد مناسب دارید؟ رزومه‌نویسی ایده بکری‌ است که باید به سراغ آن بروید. رزومه‌ها به نوعی، سکه شانس افراد برای استخدام و قبولی در یک سازمان هستند و اهمیت ویژه‌ای دارند. این شغل همیشه پر از مخاطب است و همیشه پیشنهادهایی برای نوشتن رزومه دریافت می کنید. 

16- طراحی سایت

هر صاحب کسب و کاری به ویترین محصولات یا خدمات خود توجه و حساسیت بالایی دارد. هر مقدار سایت حرفه‌ای و سازمان یافته‌تر طراحی شده باشد، کار کردن با آن هم ساده‌تر خواهد بود. طراحی سایت یک شغل آنلاین است که می‌توانید از طریق آن کسب درآمد کنید. کافی است خلاق باشید و سبک کاری خاص خود در طراحی را در پیش بگیرید.

17- طراحی لوگو

به یک فروشگاه اینترنتی فکر کنید، چه چیزی به خاطرتان می آید؟ درست است، لوگو! لوگو تصویر شناسنامه کسب و کارها و برندها است و از همین جهت هر کسب و کاری در ابتدای فعالیت، فکر طراحی لوگویی مخصوص به خود است. لوگو دیزاینر‌ها اینجا وارد عمل می‌شوند و در ازای طراحی، درآمد کسب می کنند. هر مقدار لوگوها خلاقانه‌تر طراحی شوند، ماندگاری بیشتری در ذهن مخاطب خواهند داشت. 

18- خدمات درمانی 

در صورتی که دانش و مدرک مناسب دارید، می‌توانید در حوزه مشاوره درمانی به صورت آنلاین فعالیت کنید. متخصصان تغذیه، روانشناسان و مشاوران و… از این راه سود خوبی به دست می‌آورند. اگر ترجیح می‌دهید در منزل کار کنید، می توانید این شغل را با وبسایت یا اپلیکیشن در خانه داشته باشید، بدون اینکه نیازی به اجاره مکان باشد. 

19- خدمات مرتبط با تناسب اندام

خدمات مرتبط با تناسب اندام

یکی از بیشترین جستجو‌های گوگل در مورد تناسب اندام و نحوه اجرای حرکات ورزشی است. تناسب اندام و رعایت اصول تغذیه برای سنین مختلف از پیر تا جوان اهمیت دارد. مربی‌های ورزشی فرصت خوبی دارند که در کنار شغل خود از طریق اینترنت این ایده را هم دنبال کنند. رژیم‌های غذایی، آگاهی‌رسانی و بسیاری از مسائل مربوط به تناسب اندام، بازار خوبی دارند. در صورتی که دانش کافی این حوزه را دارید، برای هر فرد می‌توانید مشاوره اختصاصی در نظر بگیرید.

20- امنیت سایت و شبکه‌های اجتماعی

امنیت سایت و شبکه‌های اجتماعی

امنیت، یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های صاحبان سایت و رسانه‌های اجتماعی است. تامین امنیت و فروش اشتراک به بازار هدف این شغل درآمدی بالاتر از تصورتان ایجاد می کند. البته این درآمد به اعتبار و کیفیت کار شما هم بستگی دارد. از سمت دیگر کم بودن تامین‌کننده‌ها هم باعث می‌شود رقبا کمتری داشته باشید.

21- تولید محتوای متنی

تولید محتوای متنی یک ایده اینترنتی جدید

شاید تولید محتوا متنی را با ادمین بودن یا کپی رایتری اشتباه بگیرید، پس بگذارید توضیح دهیم. محتوای متنی صرفا جنبه اطلاع رسانی و معرفی دارد، بدون آن که اشاره به کالا یا محصول خاصی داشته باشد. تمام مطالب و مقاله‌هایی که در صفحات گوگل باز می‌کنید، همان محتوا هایی هستند که از آنها صحبت می‌کنیم. پس اگر قلم خوبی دارید دست به کار شوید! یک محتوانویس حرفه‌ای به اصول نگارش و حداقل اصول سئو مسلط است و با کسب تجربه‌ قلم مخصوص به خودش را ایجاد کرده و به تعبیری، امضایش پای کارش ثبت می‌شود. چنین نویسنده‌ای همیشه از درآمدزایی‌اش مطمئن خواهد بود. 


نتیجه‌گیری

سال‌ها است که اینترنت نحوه زندگی انسان را عوض کرده و کسب و کارها را به سبک خود تغییر داده است. در این مقاله تنها 21 مورد از ایده‌هایی را که برای افراد مختلف مناسب به نظر می‌رسد، معرفی کردیم. اما شاید شما ایده‌ای تازه‌تر در ذهن داشته باشید که تحول جدیدی در کسب و کار‌های آنلاین ایجاد کند. اینترنت بستری است که فضای رشد در آن مهیاست و عملی شدن ایده‌ها را ممکن می‌سازد.

سوالات متداول

1-چه ایده‌های برای کسب‌وکار اینترنتی وجود دارد؟

ایده‌هایی چون کارشناس سئو، اینفلوئنسر، تولید پادکست، تولید محتوای متنی، تولید محتوای تصویری و… از جمله ایده‌های کسب‌وکار اینترنتی به شمار می‌روند.

2- آیا برای تبدیل‌کردن ایده‌های کسب‌وکار اینترنتی به یک کسب‌وکار موفق، از همان ابتدا به سرمایه اولیه نیاز داریم؟

خیر. اغلب ایده‌ها برای راه‌اندازی کسب‌وکار اینترنتی، نیازی به داشتن سرمایه اولیه ندارند. بلکه مبتنی بر داشتن مهارت هستند و نه سرمایه.

3- این ایده ها می‌تواند یک شغل خانگی هم باشد؟

بله. بسیاری از از این ایده‌ها برای داشتن شغل خانگی مناسب هستند و به نوعی یک شغل دوم محسوب می‌شوند که می‌توان در محیط خانه هم انجام‌شان داد. 

این پست چطور بود؟

میانگین نظرات / 5.

اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می‌دهید